Dlink, een etiket dat me doet denken aan internetbedrijven, B2B of postbezorgers. Niet bepaald een uitnodigende naam voor een restaurant. De schijn bedriegt.

Vegetarisch Restaurant Malaga

Astrid Restaurant

What’s in a name?

Dlink is een tamelijk klein en redelijk intiem restaurant, midden in het centrum van Malaga. Op het menu staan voornamelijk tapasachtig schotels. (Red: een maand na publicatie van dit stukje is de naam veranderd van Dlink in Astrid.)

Het menu vegetarisch, biologisch en glutenvrij

De kaart wisselt regelmatig van samenstelling. Voor Malaga begrippen is de keuken experimenteel. De ingrediënten zijn zoveel mogelijk lokaal en biologisch geproduceerd. Het restaurant catert voor vele smaken, inclusief vegetariërs en diegenen op een glutenvrij dieet. Het maakt niet uit wat je besteld, alles is lekker. Groentes, vlees, rijst, soepen en de toetjes. Ik ben er inmiddels verschillende keren geweest en nog nooit teleurgesteld.

Toch is het restaurant zeker niet voor iedereen. Mijn huisgenoot J, een carnivoor, zou ik er niet mee naar toe nemen. De schotels zijn tamelijk klein (maar goedkoop). Tenzij je een van die weinige gezegende ouders bent met kinderen die alles eten, maak je ze waarschijnlijk ook niet blij met een bezoek aan deze eetgelegenheid.

Het is de ideale ontmoetingsplek voor een groepje vriendinnen. Lekker samen de hele kaart bestellen en dan te ‘compartir’, te delen, zoals dat heet in het Spaans.

De prijzen

De gerechten kosten rond de drie en vijf euro. Vandaag aten we: een aubergineschotel voor €4.75; een salade met quinoa voor € 5.35 en een rundvleessaté (€ 4.75). Zie foto. Een flesje water kost € 1.20 en een kop koffie (Americano) € 1.40.

Op maandag tot en met donderdag is het extra voordelig eten met het lunchmenu. Voor  € 8.50. krijg je twee schotels, een drankje en een koffie. Mocht je toevallig nog een stoel nodig hebben, dan ben je meteen op de goede plek, want het terrasmeubilair staat te koop.

In mijn culinaire zonnestelsel krijgt dit restaurant twee (van de drie) zonnen omdat de prijs/kwaliteit verhouding uitzonderlijk goed is en het eten lekker en origineel is. Het is voorlopig één van mijn favoriete plekken in Malaga.

Het restaurant ligt aan het lelijkste plein van de stad, naast de Camas parkeergarage. La plaza de Camas is onlangs gerenoveerd, maar het is er helaas niet veel mooier op geworden. Maar goed, het is gemakkelijk parkeren (indien er geen speciale evenementen in de stad zijn) en je vergeet het plein snel als je eenmaal aan tafel zit.

 

Malaga Camas parkeergarage

  • Adres: Calle Calderón de la Barca, 6, 29005 Málaga
  • Telefoon:952 22 03 50

Als Camas vol is, dan ligt de parkeergarage van de Corte Inglés (Avenida Andalucia) op steenworpafstand.

Pin It on Pinterest

Share This