Bij aankomst op de Ascari Club in de buurt van Ronda, marshalled een in oranje geklede man onze gedeukte middenklasser naar een parkeerplek tussen Porsches en Bentleys. Een stukje verderop, bij het race circuit staan nog meer zware jongens geduldig op ons te wachten.

Lotus race auto

‘Ons’, dat klopt niet helemaal. Ik ben vandaag alleen hier om me te vergapen – op veilige afstand – aan al die gemotoriseerde paardenkrachten, op uitnodiging van Alex, die dit evenement heeft georganiseerd.

Een groepje van een man of 15 gaat racen: zelfsturend in een BMW, in een Lotus of als co-pilot in de Radical. De BMW lijkt, in mijn onwetende ogen, een beetje een suffe familieauto, met luxe leren bekleding. De motor maakt een bijzonder zwaar broem broem geluid. Dat dan weer wel.

De Lotus is wat ‘lager bij de grond’, een veredeld boodschappenwagentje, meer mijn type auto. Het echte werk is natuurlijk de Radical. Lekker met 300 kilometer per uur door de bocht knallen, een van de betere kermisattracties zullen we maar zeggen.

Dat is niets voor mij, ik vind botsauto’s al eng.

Een technisch circuit

Technisch circuit

De track heeft 26 bochten en is iets meer dan vijf kilometer, dat schijnt lang te zijn voor race begrippen. Nu ben ik niet zo goed in rekenen, maar laten we even aannemen dat de gemiddelde snelheid 200 kilometer per uur is in dergelijke auto, een rondje duurt dan ongeveer twee minuten.

Toys for girls

Voor driehonderd euro mag je zelf in een auto kruipen, zo’n suffe BMW of naast een chauffeur in een hippe Radical, die natuurlijk veel harder gaat.

Het bijrijderpakket bestaat uit één, vooruit bijna twee rondjes. Hmm, misschien ben ik wel helemaal niet bang, maar is het gewoon te veel geld voor een wel erg kortstondig angstmomentje. Toch is de prijs vandaag een koopje, gezien de relatief grote groep. Normaal gesproken is het een stuk duurder, tegelijkertijd ook een stuk exclusiever.

Ik dacht altijd dat dit ‘toys for boys‘ waren, maar zie tot mijn verbazing dat er zeker vijf vrouwen zijn die het geld er voor over hebben.

Een Radical pit stop

Een exclusieve ervaring

De co-pilots zijn na afloop zonder uitzondering enthousiast. De vrouwen hebben het over de geweldige G-force, niet te verwarren met andere G-spots die tot plezierige gevoelens leiden. Eduard (foto) zegt:

Eduard Megens

Eduard Megens

Ja het was geweldig!  Het ging echt super hard, de snelheidsmeter deed het niet (bewust?) en het circuit is echt spannend. Als je een bocht verwacht rijdt de coureur toch rechtdoor en dan zie je zelf de volgende bocht niet, maar moet hij vol in de remmen. En de G-krachten op je lijf, een wilde achtbaan is er niets bij!

De zelfsturende chauffeurs lijken aanzienlijk langzamer dan de Radical te gaan, maar waarschijnlijk nog steeds heel hard. We hebben zelfs een Max Verstappen momentje. Een auto valt midden in de wedstrijd uit, de rest van de wagens wordt van de baan gedirigeerd terwijl de geblesseerde auto terug naar de stal gaat.

Een exclusieve club

Voor ons is dit een eenmalig avontuur. Het circuit is normaal gesproken een besloten club. De happy few kunnen hier hun auto op snelheid luchten tussen gelijkgestemden, lekker lunchen in het clubhuis of op het terras genieten van de voorbij razende auto’s.

Dat schijnt prettig te zijn.

De natuur op de achtergrond

Want hier kan de jet-setter lekker genieten van de natuur:

(volgens de website):

The backdrop to Ascari is a nature lovers’ paradise.

Mountains and indigenous woodland characterise a terrain intentionally devoid of advertising boards and other manifestations of commerce common to other race circuits. Within that brief, all the passive safety installations have been designed to be as visually low key as possible

Die herrie van de auto’s, dat neem je dan wel voor lief.

Een exclusieve club

Mocht je niet in de buurt wonen, voor vakantiegangers zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden. Vanaf 20.000 euro heb je al twee dagen lol in een F-1, exclusief BTW uiteraard. Wie weet, mag je na afloop zo’n mooie trofee mee naar huis nemen.

Geen geld toch?

Tropheën in het clubhuis

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This