ADO Den Haag in het zonnige zuiden

Warmlopen tussen de palmbomen

 

De selectie van ADO Den Haag wil ook wel eens aan de Nederlandse vrieskou ontsnappen. Tijdens de winterstop komen ze elk jaar op bezoek in de provincie Malaga voor een trainingskamp in de Spaanse zon. Dit jaar gaat het uitstapje naar de Ayala Polo club in de buurt van Sotogrande (provincie Cadiz). Hun normale stek in Estepona is al ingepikt door Zwolle (boehoe).

Voetbal

Laat balsporten me nou helemaal niets interesseren, maar mijn voetbalminnende gezinsleden wel. Zo heb ik al eens een bevreemdende ochtend in het Estádio da Luz in Lissabon doorgebracht en een avond als VIP-gast met kerngeleerden gebabbeld in het Malaga Rosaleda stadion.

Dus rij ik op mijn vrije dag anderhalf uur vanuit Malaga naar het trainingskamp. Als Limburgse uit de provincie wil ik ook wel eens wat Randstedelijk vermaak. Op hetzelfde poloveld oefent een Belgische club. Een beetje relschoppen met hun fans lijkt me wel wat. Helaas blijkt Brugge geen hooligans meegebracht te hebben, dus moet ik wat ander vertier zoeken.

 

Ga ik gewoon halfnaakte gespierde jonge mannen bekijken. Ieder zijn ding, nietwaar?

 

 

Voorbereiding training ADO Daar doen we het dus voor

 

Alleen lijkt het in eerste instantie of ik bij het jeugdteam terecht ben gekomen. De spelers zijn nog wel erg jong. Kan ook aan mij liggen.

De Nederlandse pers

Aan het journaille te zien dat aan de kant opgesteld staat, zal ik toch wel goed zitten. De Nederlandse pers is in grote getale uitgerukt om hier fulltime de trainingsactiviteiten van het ADO team te verslaan. Het ADO journaal (het bestaat) is aanwezig, de ADO fanclub, TV West (geloof ik) en een journalist van het AD.

De overige Nederlandse teams – PEC Zwolle, AZ Alkmaar en NEC Nijmegen – die in deze regio op bezoek zijn, hebben hun eigen gevolg. Zo slecht gaat het dus blijkbaar niet met de Nederlandse media. Als je de deprimerende verhalen moet geloven is er tegenwoordig nergens meer geld voor in de journalistieke wereld. Voetbal lijkt hiervan uitgezonderd.

Volgens de journalist van het AD schrijft hij dagelijks een stuk over het ‘Haagse gebeuren in Spanje’, met als vaste rubriek hou je vast:

‘Wat neem je mee in je koffer’.

Een item dat niet zou misstaan in een meisjesblad, zoals bijvoorbeeld de VIVA. Maar goed, de informatie die daar uitrolt vind ik dan wel weer boeiend. Zoas het feit dat een van de spelers twee Liga koeken van zijn moeder had meegekregen. Dat bedoel ik nou, ‘jongetjes’.

Geeft niets, opwinding is er genoeg. Ik krijg een echte ADO-bal tegen mijn been geschopt en een van de spelers valt om en blijft lange tijd liggen.

Geblesseerd!

Op het veld gebeuren ondertussen vreemde dingen.

De selectie van ADO Den Haag

Jeugdspelers of niet, aardig zijn ze in ieder geval. Mijn oudste zoon (de reden van dit impromptu bezoek) wil dolgraag met het team op de foto. Geen probleem dat wordt allemaal geregeld door de persman. De directeur van ADO Den Haag wil ook met ons op de foto en als klap op de vuurpijl wordt zoonlief ook nog geïnterviewd door de verschillende aanwezige media.

 

Missie geslaagd.

 

Vandaag (vrijdag acht januari) speelt ADO Den Haag een vriendschappelijke wedstrijd tegen KV Mechelen. Voor de rest van het wedstrijdschema zie de website van dit is malaga.

 

 

AD Den Haag in Sotogrande

Rody, de keeper

 

De medische staf van ADO team

Is deze man echt basic fit?

 

Blessure bij ADO Den Haag in Spanje

Ach so

 

Training ADO Den Haag Sotogrande

Vreemde dingen

 

Trainingskamp Sotogrande ADO Den Haag

Voetbal

 

 

 

__________________________

Ado Den Haag

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This