Ondanks de enorme toename van toeristen de laatste paar jaar is Malaga nog steeds een Spaanse stad. Dat is wel zo prettig. Het laatste wat ik wil is dat de stad verandert in nog meer Costa del Sol massatoerisme, frietje van Pietje en hordes bloot vlees in de stad.

Toch na ruim zes jaar hier gewoond te hebben is het af en toe prettig om eens een keer een frikandel om de hoek te kunnen halen, een Belgisch biertje te drinken of je door een Nederlandse schoonheidsspecialiste te laten behandelen. Daarom hieronder een aantal van de Nederlandse ondernemers in Malaga op een rijtje.

Marieke Marache Makelaar
Marieke Marache

Wonen

Op zoek naar een woning in Malaga?

Marieke Marache is makelaar. Ze heeft een mooi huizenaanbod aan de bovenkant van de markt, zowel in de stad als aan de Costa del Sol. Marieke is een Belgische Nederlandse of misschien beter gezegd een Nederlandse Belg. Ze spreekt buiten Nederlands, vloeiend Frans, Engels en Spaans. Bovendien is ze een vriendin van me, aardig en betrouwbaar.

Marieke kent de stad op haar duimpje.

Accommodatie

Jeroen Schless en Frens Witte zijn de beheerders van Villa Lorena in Malaga. Een charmante B&B met zwembad. Gasten hebben keuze uit kamers met of zonder balkon en suites. Het hotel ligt in de lommerrijke wijk Limonar, ten oosten van het centrum. Naar het strand loop je in tien minuten en het centrum in een klein half uur. Je kunt ook een van de fietsen meenemen die het hotel de gasten ter beschikking stelt .

 

Villa Lorena Malaga

Dezelfde Jeroen en Frens zijn verantwoordelijk voor de inrichting en aankleding van Nono vakantie-appartementen, in de artistieke wijk Soho.  Dit zijn luxe appartementen en studio’s in het centrum van de stad. Hier kun je zelf voor je ontbijt zorgen of je gaat de stad in om voor een paar euro verse jus d’orange, koffie en een broodje op een terras te eten.

Het dagelijks management van dit bedrijf ligt in Spaanse handen.

Casa de las Mercedes is een authentiek Spaans hotelletje in het centrum van de stad. Het is gebouwd in de stijl van de 18e eeuw, met jawel een patio. Sander Klomp is de Nederlandse uitbater van de B&B. Casa de las Mercedes ligt op steenworp afstand van de gastronomiemarkt Mercado de la Merced.

Patio van Casa de las Mercedes

Een hapje, een drankje en muziek

Voor een Belgische biertje ga je naar Café Bruselas op Plaza de la Merced. Dirk (een Belg) is de trotse eigenaar. De kroeg ligt naast het geboortehuis van de Malagueño Pablo Picasso, aan hetzelfde plein als de hierboven genoemde gastronomische markt, waar je trouwens lekkere Nederlandse poffertjes kunt krijgen.

 

Wil je wat uitgebreider eten dan is het restaurant Vino Mio, van de Amsterdamse eigenaresse Hélène Mostertman op Plaza Jerónimo Cuervo (naast het Cervantes theater) een prima plek. Ook ’s winters zit je lekker buiten achter glas op een verwarmd terras. De keuken is internationaal. Ik eet hier het liefst de Confit de Pato (eendenpoot). 

 

GypsyBros Malaga
GypsyBros Jay en Tim

Als je geluk hebt spelen de Gypsy Bros hier live. Tim en Jay Gielen zijn Nederlanders. Je zou het niet zeggen want qua uiterlijk lijken ze Spaans. De bros spelen virtuoos flamenco.

Op Calle Trinitad in de hierboven al genoemde wijk Soho, ligt Cerveceria Belga, Het Beste Biertje. Je kunt hier terecht voor, je raadt het al, Belgische biertjes.

Als je liever een vette Nederlandse hap wilt, een frikandel, een bamischijf of een vleeskroket dan moet je bij Tony Shoarma zijn op Calle Bolivia 116 in de buurt van de Baños del Carmen.

Niet overtuigd? Eet je toch liever uit de lokale keuken. Kijk dan eens op  ‘Malaga in zeven smaken’.

Een schoonheidsslaapje

Tenslotte, als je eenmaal een huis gevonden hebt, gegeten, gedronken en geslapen hebt dan staat Annelien van La Pauza voor je klaar voor een schoonheidsbehandeling. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat ik haar niet ken. Maar aangezien ik voor mijn verjaardag een behandeling bij La Pauza cadeau heb gekregen van een aantal vriendinnen, vind ik haar bij voorbaat goed. Ik hoef alleen nog maar te boeken.

Als je haar maar goed zit

Ingrid Schlingmann Styliste Malaga

Ingrid Schlingmann

De onvolprezen Ingrid Schlingmann is prijswinnend visagiste, styliste, kapster en verantwoordelijk voor mijn kapsel (tenminste de eerste weken na het knippen). Haar kapsalon ligt in de buurt van het Carmen Thyssen museum. Bovendien is ze, zoals Margreet hieronder opmerkt, een ontzettend leuk mens.

Ingrid is Nederlandse en spreekt meerdere talen vloeiend.  Altijd handig als je in het Nederlands wilt uitleggen hoe je graag je haar wilt hebben.

Het adres van IS Hair Design is Calle Compañía, 42, 2

Belgen in Malaga

De oplettende lezer zal gemerkt hebben dat ik gemakshalve een aantal Vlamingen onder de Nederlandse noemer geschaard heb. Ja, lieve Belgen, jullie dienen hier als bladvulling. De Nederlandse taal, die uit jullie mond zoveel charmanter klinkt, heb ik als leidraad genomen.

Ben ik nog iemand vergeten (in de stad) Malaga? Laat het me weten middels een reactie hieronder aan het blog.

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This