In Malaga overnachten

De op deze pagina genoemde hotels ken ik persoonlijk en kan ik aanbevelen (op het moment van schrijven). Voor elk budget en elke smaak is er wel iets beschikbaar.  Management, prijzen, gebouwen veranderen. Garanties op een prettig verblijf zijn daarom net zo lang als deze pagina.

Luxe hotels

Het Parador hotel is onderdeel van de Spaanse overheidsketen. Deze hotels zijn vaak in historische gebouwen of op bijzondere plekken gevestigd. Die van Malaga ligt op de berg Gibralfaro, heeft een fantastisch uitzicht over de stad en ligt naast het kasteel.

Parador Malaga

Parador Malaga

Het AC Malaga, tegenwoordig onderdeel van de Marriott keten, heeft met glans het beste dakterras van de stad. Het uitzicht over de stad, de kathedraal en de haven is fantastisch. Het ligt super centraal, naast de manquita. Op het dakterras vind je een goed restaurant, een zwembad en bar.

Hotel AC Malaga, Marriott

AC Malaga hotel

Hotel Santa Catelina ligt in de wijk Limonar. Het historisch pand uit 1932 ligt op een helling, met een fantastisch uitzicht over de baai van Malaga en ruim voldoende parkeergelegenheid. De kamers zijn ingericht met antieke meubels.

Hotel Castillo Santa Catalina Malaga

Hotel Castillo Santa Catalina

Het centraal gelegen Hotel Vincci Posada del Patio is het enige vijf sterren hotel in Malaga, althans totdat het Miramar Hotel opengaat (hieronder). Het hotel heeft luxe kamers en appartementen. Op het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over de stad en kun je gebruik maken van het zwembad. Een bar met glazen vloer die uitkijkt op de originele Romeinse stadsmuren. Het enige wat er niet klopt is de inrichting van het restaurant.

Hotel Vincci Posada del Patio

Hotel Vincci Posada del Patio

 

Grand Hotel Miramar Malaga

Het super-de-luxe over de top Hotel Miramar is onlangs geoopend. Het ligt aan de oostkant van de stad, in de buurt van de stierenring en de haven. Het Grand Hotel heeft uitzicht op het strand, twee buitenbaden, een spa, dakterrassen, verschillende restaurants. Kortom alles wat het luxe hartje begeert.

Zakenhotels

In Malaga heeft de Accor keten verschillende hotels in het centrum van Malaga voor elke portemonnee en iedere smaak. Het voordeel van de wat zakelijkere hotels zijn dat je weet precies wat je verwachten kunt want ze zijn overal hetzelfde. De Accor hotels liggen in het centrum van de stad, naast elkaar op loopafstand van het warenhuis de Corte Inglés  en op slechts 5 minuten van het Picasso Museum.

Het Ibis budget hotel is precies wat de naam aangeeft. De budget optie. Goedkoop, geen franjes, op een centrale locatie voor de reiziger die zijn geld liever aan andere dingen uitgeeft.

Ibis budget hotel Malaga

Ibis budget hotel Malaga

 

Het grotere broertje van het budget hotel is het Ibis hotel, deze is iets meer upmarket. Het biedt moderne kamers met gratis WiFi, een flatscreentelevisie en airconditioning.

IBIS Malaga centrum

IBIS Malaga centrum

 

Het Novotel is de middenklasser van de keten. Een uitstekende familie-optie met een bijzonder goed ontbijtbuffet.

Novotel Malaga

Novotel Malaga

 

Het Barceló Hotel ligt iets buiten het historisch centrum, pal achter het Centraal Station. Een prima locatie als je bijvoorbeeld vroeg vertrekt met de Hogesnelheidstrein of ’s avonds laat aankomt. Het hotel is voorzien van alle gebruikelijke viersterren gemakken, zoals sauna, bar en ligt op 600 meter van het Museum van de Moderne Kunst (CAC).

Barceló Malaga

Barceló Malaga

Appartementen

Nono appartementen zijn aangekleed door dezelfde heren die het Charme Hotel Villa Lorena hebben ingericht. Smaakvol, prettig en centraal gelegen in de artistieke wijk Soho.

Nono apartementen Malaga

Nono appartementen Malaga

Charme hotels

Hostal  Villa Alicia: authentiek Spaans B&B in herenhuis uit begin 20e eeuw. Zelf koken en de was doen behoort tot de mogelijkheden. Dit pension is gevestigd in een prachtige villa, die uit het begin van de 20e eeuw stamt, en heeft hoge plafonds, grote ramen en mozaïeken die kenmerkend zijn voor het tijdperk.

Hier begon ik mijn verblijf in Malaga.

 

Villa Alicia

 

Villa Lorena ligt in de statige buitenwijk Limonar. Tien minuten met de fiets (beschikbaar gesteld door het hotel) en je bent in het centrum van Malaga of je loopt vijf minuten naar het strand. Om meer over de uitbaters te lezen klik hier.

Villa Lorena Malaga

Villa Lorena Malaga

 

La Chancla, een leuk hotelletje op het strand van Pedregalejo is vooral ook geschikt voor ouders met kinderen. Ik schreef erover in dit blog.

La Chancla hotel op het strand van Malaga

La Chancla hotel Malaga

 

Tenslotte Casa de las Mercedes, een B&B in het centrum van de stad met een superleuke patio. Meer hierover lezen? Klik dan hier.

 

Accommodatie Malaga

 

De meeste van de gebruikte foto’s op deze pagina komen van booking.com

Pin It on Pinterest

Share This