Malaga Drag Queen Verkiezing 2015

 

Als ik op vrijdagavond de bank afkom om naar strippende mannen te kijken, dan zie ik bij voorkeur gespierde lichamen. Liefst met een gebronsde huid.

Dat er op sommige van die lijven een paar borsten zitten, soit.

Strippen in het openbaar

Ik weet het, supermodellen doen het, de Malaga Drags doen het. Ze kleden zich uit en plein public, enkel nog bedekt door een schaamlapje, geweven van drama en glitter. Iets wat ik nooit zou durven, ondanks mijn bijna 50 jaar oude, goddelijke lichaam.

Mag ik daarom toch wat van een travestietenshow vinden? Ja, dat mag.

Want net als de boer die in de huiskamer van tv-kijkend Nederland op zoek gaat naar een vrouw, hebben jullie bewust gekozen voor een podium en een jury.

Even vooraf.

Kijk, die Malaga verkiezing van de Queen, is mijn eerste keer met een Drag. De enige andere ontmoeting, die ik met een dergelijke man heb gehad, is met ‘Priscilla, Queen of the Dessert’. Maar dat was op de televisie, dus dat telt niet mee.

Ik heb het daarom opgezocht.

Wat is de definitie van een Drag Queen?

Dit s een man die vrouwelijke kleding aantrekt en extravagante make-up draagt voor speciale gelegenheden en voor shows en optredens. Meestal met veel glitter en glamour.

Bron Gender in Blender

Goed, alle 17 deelnemers voldoen tijdens de verkiezing, in ieder geval eventjes, aan de beschrijving.  De website van Malaga Carnaval heeft het over een gala, waarbij dans en muziek een speciale plaats innemen. Daar wil ik nog een voorwaarde aan toevoegen voor het meedoen aan een ‘Miss’ verkiezing. Te weten: het voldoen aan de minimale eisen van de esthetica.

De winnaar (daar kom ik later nog op terug) heeft het goed begrepen. Een aantal van de andere drags, krijgen van mij slechts punten voor het aantreden. Daarom, aspirant Queens, een paar vingerwijzingen voor de verkiezing van volgend jaar. Tip: pak een pen, schrijf op of voeg deze pagina toe aan je favorieten.

Voorwaarden voor een goede show

  1. Neem een choreograaf in dienst. Diegenen die niet weten wat dit is, kunnen beter thuis blijven. Bij gebrek aan financiële middelen, oefen thuis de pasjes voor een spiegel.
  2. Groepsleden, repeteer samen! Tegelijkertijd in de maat dansen maakt de voorstelling zoveel prettiger om naar te kijken.
  3. Beste aspirant Drag, denk niet dat een dansgroep bestaande uit te dikke tienermeisjes jouw ster meer laten stralen. In de eerste plaats, zijn ze van het verkeerde geslacht. Het zijn namelijk meisjes, verkleed als meisjes. Bovendien, het ziet er niet uit.
  4. Mannen in matrozenpakjes. Niet doen. Zie mijn punt hierboven, mannen verkleed als mannen.
  5. Bij kleurenblindheid (wat nu eenmaal meer bij mannen dan bij vrouwen voorkomt), vraag je moeder, zus of vrouwelijk BFF om advies bij het uitzoeken van de kostuums.
  6. Volwassen kerels in luiers mogen dan voor drama zorgen, mooi is het niet (nee, geen foto). Tenzij je een professioneel Sumo worstelaar bent, zijn zo’n beetje alle andere opties beter dan deze. Draag een Tanga slip als het moet, bedek je met een vijgenblad of doe ‘The Full Monty‘.
  7. Tenslotte, ga op dieet, hardlopen of laat dat vet afzuigen. Tenminste als je je kleren in het publiek wilt uittrekken, anders ga lekker door waar je mee bezig bent.

De winnaar van de Malaga Drag Queen verkiezing 2015, Debú, met zijn ‘Chinese’ dansgroep, heeft het goed begrepen. Hij is niets voor niets de publiekslieveling. Een wervelende show, waarschijnlijk een royale sponsor, mooie kostuums en … dat gespierde, gebronsde lichaam.

Geen borsten.

Volgend jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Veel succes.

De Malaga Drag Queen verkiezing

De verkiezing vindt plaats op Plaza de la Constitución, in het centrum van de stad tijdens de carnavalsweek. Meer informatie hierover en andere evenementen in deze periode, vind je hier.

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This