Londen met een puber op sleeptouw, is dat leuk?

De vraag stellen is deze beantwoorden. Want ja, een citytrip naar Londen kan de ideale minivakantie zijn als je de juiste plekjes weet te vinden. Dat wil zeggen: leuk voor het kind en leuk voor de ouder.

Dat is niet zo moeilijk, want deze wereldstad is niet voor niets een internationale toeristische trekpleister. Dus hieronder een rijtje ‘tried & tested’ en dat alles op een beperkt budget.

The London Eye

Het oog van Londen, een van de grootste reuzenraden ter wereld ligt aan de Thames in het centrum van de stad. Een half uur in het wiel klinkt als een duizeligmakende rit in een kermisattractie, goed voor een sensationeel omgedraaide maag. Niets is minder waar. Het rad draait bijna onmerkbaar rond met een gemiddelde snelheid van 0,26 meter per seconde.

Het 360° uitzicht op de stad kost maar liefst een pond per minuut. OK, hiermee is uw budget waarschijnlijk voor een groot deel opgesoupeerd want een ritje is bepaald niet goedkoop, maar het is ‘money well spent I say‘.

 

Tip

Voorkom lange wachtrijen en bestel de tickets online met 20% korting. U kunt meteen door naar de priority lane. Een familieticket (vier personen) via het internet gekocht kost dan 95 pond, in plaats van £ 118 bij de entree.

British Museum

The British Museum is een ‘must’ voor jong en oud.

Dit is de moeder van aller musea der oudheden. Het ‘British Empire’ heeft de halve wereld van haar kunstschatten beroofd en het zo gemakkelijk maakt voor de bezoeker om binnen één dag een inkijkje te krijgen in duizenden jaar oude beschavingen van de Romeinen, de Grieken, de Egyptenaren en de meer recente (onterecht) in de kelder weggestopte Afrikaanse koninkrijken.

British museum

Zelfs al is uw meest geharde gamende tiener nooit verder gekomen dan het lezen van Asterix & Obelix of het kijken films zoals Troy of ‘The Mummy’  dan nog zal dit een feest der herkenning zijn.

De mummy van Cleopatra, de steen van Rosetta, het halve Partheneon, een gigantische buste van Ramses zijn slechts een paar van de hoogtepunten.

‘Awesome‘, zoals mijn eigen puber zegt na afloop van ons vier uur durende bezoek.

Tip

British MuseumHet museum is gratis en gigantisch. Begin op tijd ’s morgens om de massa’s voor te zijn. Er is speciaal voor kinderen een route uitgezet met de belangrijkste hoogtepunten.

South bank

South bank, de zuidelijke oever van de rivier de Thames, tegenover Westminster is hip & happening.

‘This is the place to be‘.

Behalve de locatie van de hierboven genoemde London Eye is dit het culturele hart van de stad met bioscopen, theaters, kunstgalerijen en musea.

Het allerleukste is te kijken naar de mensen die hier rondlopen, het is een mix van de ‘quirky, wacky, edgy, funky, the pretty in pink and the weird and wonderful.

Luisteren naar straatbandjes, een dans in de fontein, leuke meisjes kijken, het is allemaal gratis.

Londoners

 

Pub meal

When in Britain …. do as the British do, go for a pub meal’. 

Een pub meal is niets anders dan een maaltijd in een kroeg, zoiets als het Nederlandse eetcafé serveert.

Waarom is dit zo prettig met kinderen?

Om te beginnen het is over het algemeen een relaxte omgeving, het eten is meestal redelijk eenvoudig en relatief goedkoop. Het grote verschil met onze vaderlandse kroegen is dat een glas wijn of bier behoorlijk aan de prijs is.

Een glaasje alcoholische vruchtensap kost al gauw zes pond en een pint of lager gaat niet onder de £ 4.5.  Dus ben solidair met de jeugd en drink niet, dan bespaart u een hoop geld in uw portemonnee.

Pub meal

Op de fiets

Londen is tegenwoordig goed met de fiets te verkennen. Zeker met Barclays Cycle hire, dit is een soort witte fietsenplan maar dan beter doordacht. In het centrum van de stad zijn elke 500 meter docking stations geplaatst. Zo kunt u dus van de ene naar de andere attractie fietsen en de metro vermijden.

Voor twee pond per dag huurt u (met credit card) een fiets, die indien een half uur of minder per keer gebruikt wordt niets extra’s kost. Per dag kunt u dus meerdere keren dag een fiets meenemen, zolang deze binnen een half uur teruggebracht wordt. Mocht u de tijd overschrijden is er nog niets aan de hand, want de in rekening gebrachte kosten zijn minimaal.

De fietsen hebben een verstelbare zadelhoogte, de minimum leeftijd om te huren is 14 jaar.

Als enige nadeel vind ik dat veel van de zogenaamde fietspaden gedeeld worden met de stadsbus.

Tickets bezienswaardigheden

Koop je entreekaarten vooraf online en bespaar zo uren in de rij.

 

Meer Londen

Voor meer over deze stad ga eens kijken op de website van Femke. Zij is een Nederlandse in Londen en blogt over haar alledaagse belevenissen en over de stad.

Zarina schrijft in het Engels op haar website a Dutch girl living in London. Ze geeft reisadvies en organiseert stadswandelingen.

Ze gaf me nog deze tips, maar daar hadden we helaas geen tijd meer voor. Dus untested door yours truly maar aangeraden door Zarina.

  • Museum of Childhood is erg leuk.
  • Het Science Museum heeft veel interactieve installaties
  • Dino’s in Natural History Museum
  • Het Olympisch park is een must! Leuke speeltuin en heel mooi wandelpark (langs het kanaal) Stadiums zijn ook open voor publiek.

Praktische tips

Overnachten

Accommodatie in Londen kan behoorlijk prijzig zijn, zeker in het centrum van de stad. Gelukkig zijn er duizenden mogelijkheden: van een vakantie-appartement, eenvoudig hostel tot een vijf sterren hotel.

Heeft u nog meer tips? Ik hoor het graag.

Vluchten

De beste prijsgarantie krijg je bij Easyjet: kijk hier voor vluchten vanuit Amsterdam naar Londen.

 

________________________

Volg dit blog

 

Reist u mee?

Maximaal 1 x per week stel ik 622 abonnees op de hoogte van mijn laatste reisnieuws.

Gegarandeerd subjectief, hopelijk inspirerend.


error:

Pin It on Pinterest

Share This