Palacio Nazari MalagaEen onthoofde mannequin in buikdanstenue houdt ons gezelschap terwijl Khaled op de achtergrond over Aicha zingt. Twee gejaste mannen maken hun entree in het toch al druk bezette café. Als ze geen plek kunnen vinden voor hun overbodige kledingstukken maken ze aanstalten om onze tafeldame als kapstok te gaan gebruiken.

Hoofdeloos of niet, geen enkele vrouw vindt het prettig om als onderdeel van het meubilair gezien te worden. Een vermanende blik mijnerzijds doet de heren tijdig inzien dat deze vrouwonvriendelijke faux pas hier niet op zijn plaats is. De buikdanseres houdt de kleren uit en de mannen de jassen aan.

We zitten in het theehuis Palacio de Nazari, dat anders dan zijn naam doet vermoeden niet in het Al Hambra van Granada maar in Malaga ligt. Het café is geënt op het erfgoed van het Moorse Andalus. Het eten komt uit de Algerijnse en Marokkaanse keuken en er staan tientallen soorten thee uit het Midden-Oosten op de kaart.

Het menu

Ik ga voor de Bagdad variant, een combinatie van groene thee, munt, kaneel en suiker. De drank komt in een zilverkleurig kan (€3.50) en blijkt bij het schenken verrassend rood van kleur te zijn. Het menu bestaat voornamelijk uit vegetarische gerechten. De falafel geserveerd met salade en groeten kost vijf euro, het smaakt prima.

De baklava bevalt zelfs bijzonder goed. Het toetje van amandelen, honing en bladerdeeg kost €1.50 per stuk, wat prijzig is voor het minuscule gebakje. De waterpijp met appeltabak ruikt verleidelijk maar laten we vandaag toch maar achterwege.

Interieur

Binnen hangen vrolijke glas in lood lampen, deze zijn te koop voor het ‘luttele’ bedrag van €1650, tenminste als ik het prijskaartje goed lees. Ik neem aan dat ergens een komma vergeten is. Let op: er is geen kapstok aanwezig noch zijn er alcoholhoudende dranken verkrijgbaar, bovendien vergen de lage krukjes en tafeltjes enige lenigheid van rug en ledematen.

Het café is daarom minder geschikt voor mopperende en/of etalagepoponvriendelijke mannen van zekere leeftijd.

Locatie

Het theehuis ligt zowat tegenover het Picassomuseum op Calle San Agustín in het historische centrum van Malaga. Voor meer informatie over het menu, de inrichting en de achtergrond van het theehuis kijk op www.teteriapalacionazari.com.

 

error:

Pin It on Pinterest

Share This