CitroentjesDames of heren?

De kleinste kamertjes geven hun geheimen niet zomaar prijs. Ze zijn dan ook identiek ingericht: een pot, wasbak, prullenbak en ze zijn schoon, heel schoon.

Het enige verschil zijn de schilderijtjes op de deuren: de een heeft een mandje gevuld met eieren en de andere een met citroenen.

Eitjes die horen vanzelfsprekend bij een vrouw, want die zitten in haar buik. Of is een ei iets typisch mannelijk? Ik vraag hulp aan een tafelgenoot. Die weet het ook niet.

Los Limoncitos

Dan maar naar de kokkin: “Claro, los limoncitos son las mujeres”, zegt ze terwijl ze haar handen in cupvormpjes voor haar borst houdt. De citroentjes zijn de vrouwen natuurlijk.

Los pechos de las adolescentes”, verklaart ze nader als ik nog steeds niet begrijpend kijk. De ontluikende borstjes van een meisje. Een standaarduitdrukking in het Malagese blijkbaar.

Aah en de eieren, dat kan ik nu wel zelf verzinnen. Voor de zekerheid voegt de vrouw nog toe: “los huevos son los testículos“.

De eieren

Nu dat duidelijkheid verschaft is kan ik dan eindelijk met een gerust hart voor het eten mijn handen wassen op de juiste m/v locatie.

Gegrilde inktvis

Want we zijn voor de lunch bij het restaurant El Caleño aan het strand van Pedregalejo met uitzicht op de Middellandse zee.

Hoewel, restaurant is misschien een te groot woord voor dit piepkleine zaakje. Buiten hebben ze zes tafels en binnen nog minder. Maar hier hebben ze behalve de meest bijzondere wc-bordjes van Malaga ook nog eens de lekkerste vis van de stad.

Calamares a la plancha, espetos, boquerones al limón of boquerones fritos.

Gegrilde inktvis, sardientjes van het spit, ansjovis met citroen of gefrituurd geserveerd met een ensalada mixta (gemengde salade) en patatas del pobre (armeluis aardappelen). Dat spoelen we weg met een glaasje wijn, een fles water en een kopje koffie.

We eten met zijn drieën en zijn voor €35 klaar. Dat alles uiteraard geserveerd met een schijfje vrouwelijkheid.

___________________________________________________________

Locatie Restaurant El Caleño

Calle Cenacheros 16,

Pedregalejo

error:

Pin It on Pinterest

Share This