€ 47.98 kost een retourtje Málaga – Weeze met Ryanair*. Dit is exclusief ingecheckte bagage, gereserveerde zitplaats en glimlach van het cabinepersoneel.

Voorlopig komt een ticket nog wel met gegarandeerde zitplaats, dit in tegenstelling tot een rit in een Nederlandse trein waar gedurende de Randstedelijke spits de zekerheid van een beschikbare stoel voor de 2e-klasreiziger hoogstwaarschijnlijk bestaat uit ijdele hoop.

Zoek de verschillen

Natuurlijk is dit niet het enige verschil tussen de vervoersmaatschappijen. Een voorbeeld: het bekende ‘krantje (AD € 1.40) en croissantje (€ 2.50)’ zijn wel verkrijgbaar bij de vliegende Ier terwijl deze service reeds lang geleden een roemloze dood gestorven is bij de Nederlandse Spoorwegen.

De reiziger die na versterking van de inwendige mens hongert naar meer kan bij Ryanair vervolgens zijn geest laven aan het Engelstalige inflight magazine.  OK, ook hier is het niet meer wat het geweest is. Geheel in de tijdsgeest is het blad onlangs gedownsized van een handzaam A4-formaat naar een wat zuinig aandoend A5-je.  Bovendien neemt het personeel het tijdschrift weer in aan het eind van de vlucht voor hergebruik.

Toch is dit nog altijd meer leesvoer dan wat de Nederlandse Spoorwegen tegenwoordig de klandizie biedt, aangezien het voormalige spoorblad Rails al in 2008 weggesaneerd is. Daarentegen heeft de Nederlandse intercity tegenwoordig gratis Wifi en dat is nou weer een woord wat niet voorkomt in het vocabulaire van Ryanair.

Overeenkomsten

Desalniettemin zijn er wel degelijk overeenkomsten tussen beide transporteurs van menselijk vlees. Zo kan bij beide vervoerders een goed geplaatste elleboog in de instaprij het verschil maken in zitplaats met of zonder beenruimte.

Eenmaal binnen valt de gelijkenis nog meer op, beide voeren als huiskleuren geel en blauw. Bovendien claimen allebei een punctualiteit van meer dan 90%. Dat dit zeker bij de door herfstblaadjes en bevroren wissels geplaagde N.S anders aanvoelt zal dan wel aan mij liggen.

De prijs van mobiliteit

Weer of geen weer, een treinretourtje Venlo – Den Haag gaat voor € 43.60, een ticket Malaga – Weeze en weer terug kost € 47.98. Aan mobiliteit mag best een prijskaartje hangen, nietwaar?

Maar dat dit betekent dat een kilometer kerosineslurpende luchtverplaatsing ongeveer twee cent kost, terwijl een door de overheid gepropageerde milieuvriendelijke gespoorde km het tienvoudige hiervan bedraagt dat begrijp ik dan weer niet.

____________________________________________________________

* De goed verstaander begrijpt dat  volgens Ryanair, Weeze, Düsseldorf en Niederheim hetzelfde vliegveld zijn.

Ticketprijs

  • 35.98 EUR Tarifa
  • 0.00 EUR Impuestos/Tasas
  • 12.00 EUR Tasa del pasajero: Tasa de administración

47.98 EUR Importe Total Pagado

error:

Pin It on Pinterest

Share This